top of page

Gluten free beer

A gluten-free diet has been on the rise in recent years. However ... when is a beer gluten-free? To make this choice easy, OnderNulPuntVijf is ready for you! All alchovol-free beers below do not contain gluten and are therefore suitable for you.

ALCOHOLVRIJ & GLUTENVRIJ BIER

Ben je specifiek op zoek naar een alcoholvrij biertje die ook nog eens glutenvrij is? Daar helpen je we graag bij! In onze collectie hebben we glutenvrije bieren tot 0,5% toegevoegd. Je vind ze hieronder!

Broeder Jacob Bidon Recup Glutenvrij bier

GLUTENVRIJ BIER
BIJ ONDERNULPUNTVIJF

Wat zijn gluten in bier eigenlijk?

Het Voedingscentrum heeft als antwoord op deze vraag: “Gluten is een mengsel van eiwitten dat van nature voorkomt in bepaalde granen, zoals tarwe”. Om precies te zijn, het zijn de eiwitten gliadines en glutenines. Deze dienen als reservevoedsel voor de planten en zijn oplosbaar in water. Gluten komen voor in tarwe, spelt, rogge, gerst en gort. Gluten zitten daarom in brood, pizza en gebak. Maar het zit dus ook in pasta, soep, saus, snoep, ijs en… bier.

 

Hoe kun je er last van hebben?

Er zijn mensen die allergisch zijn voor Gluten. Ze leiden dan aan Coeliakie en mogen echt geen gluten hebben. Er zijn ook mensen die geen Coeliakie hebben, maar toch gevoelig zijn voor gluten.

 

Waarom zit het in (alcoholvrij) bier?

De meeste bieren zijn gemaakt met gerst of tarwe, waardoor er automatisch gluten in het bier zit. Er is hierbij geen verschil tussen bier met of zonder alcohol. Echter is er wel een oplossing hiervoor: glutenvrij alcoholvrij bier

GLUTENVRIJ BIER
BIJ ONDERNULPUNTVIJF

Hoe maken ze glutenvrij (alcoholvrij) bier?

Dat kan door bij het brouwen van het bier in plaats van de normale graansoorten gebruik te maken van Haver of van het oergraan Teff. Daar zitten van origine geen Gluten in. Maar vaker worden de Gluten uit een normaal gebrouwen bier verwijderd. Het bier is dan “deglutanized”. Er zit dan minder dan 20 ppm gluten (= 20 mg/kg product) gluten in het product en mag dan ook gebruik maken van het officiële keurmerk van Crossed Grain. Meer informatie hierover vind je bij de Nederlandse Coeliakie Vereniging.

Welk glutenvrij alcoholvrij bier is er?

We hebben een aantal Glutenvrije Alcoholvrije bieren in onze shop. Het volledige overzicht vind je hier. We kijken goed of een bier glutenvrij is voordat we deze in deze categorie indelen. Mocht je zelf glutenvrije alcoholvrije bieren tegenkomen, dit glutenvrije alcoholvrije bier zullen wij dan zeker toevoegen aan het portfolio.

LOAH Alcoholvrij Lager Lime 0,5%
bottom of page